• Asociația Producătorilor de Ambalaje din Carton Ondulat din România
  • +40 799 751 751
  • office@apacor.ro

Previziunile anului 2021 pe piața de reciclare din România

Cu o vechime de doar 10 ani în România piața reciclării va înregistra o creștere semnificativă în acest an, datorită noilor reglementări ale UE. Astfel, pentru piața de hârtie și carton ondulat așteptările sunt cu atât mai mari cu cât declinul de anul trecut a fost de numai 1%. 

După o scădere a activității înregistrată în anul 2020, companiile din segmentul reciclării se așteaptă la o evoluție determinată de noile normele stabilite la nivelul economiei actuale, dar și de investițiile din ultimii ani ale companiilor din domeniu, în ceea ce privește dotarea cu noi utilaje tehnice și a majorării capacității punctelor de colectare existente.

Astfel, piața de reciclare din România este în plină dezvoltare atât în ceea ce privește investițiile în noile tehnologii cât și în atingerea unor noi cote financiare.

 

Sursă: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/vrancart-inchide-cercul-reciclarii-am-incercat-sa-acoperim-zonal-toata-tara-combustibili-din-deseuri-cazanul-de-la-adjud-si-proverbiala-hartie-igienica-19870731