• Asociația Producătorilor de Ambalaje din Carton Ondulat din România
  • +40 799 751 751
  • office@apacor.ro
carton

Paturi ecologice din carton pentru sportivii de la Jocurile Olimpice din Japonia

Anul acesta, Japonia a identificat o nouă metodă de a menține siguranța sportivilor în perioada Jocurilor Olimpice de la Tokyo, utilizând paturi din carton ondulat. Această soluție vine ca răspuns la pandemia declanșată din ultimii doi ani de virusul Sars Covid-19, ce a pus o presiune mare asupra sistemului de sănătate din întreaga lume.

Soluțiile nu au întârziat să apară, astfel, în vederea protejării mediului înconjurător, precum și facilitarea procesului de reciclare, măsurile luate de guvernul Japoniei pentru Jocurile Olimpice vin să optimizeze siguranța sportivilor.

Refolosirea mobilierului utilizat pe parcursul Jocurilor Olimpice de anul acesta (99% din totalul obiectelor achiziționate) reprezintă soluția cea mai potrivită pentru pacienții bolnavi de Covid-19.

Utilizatorii acestor paturi ecologice (aproximativ 18.000 de sportivi) se vor bucura de o calitate foarte bună a produselor, susține guvernatorul prefecturii Osaka, Hirofumi Yoshimura.

În jur de 800 din totalul mobilierului, precum și a pernelor folosite pe durata Jocurilor Olimpice vor fi transferate către unitatea medicală corespunzătoare pacienților asimptomatici sau cu simptome minore.

Printr-o astfel de inițiativă a Japoniei concretizată prin utilizarea mobilierului din carton ondulat în cadrul Jocurilor Olimpice, s-au putut evidenția avantajele acestui material durabil și calitativ, promovându-se alternative ecologice, sustenabilitatea și economia circulară.