• Asociația Producătorilor de Ambalaje din Carton Ondulat din România
  • +40 799 751 751
  • office@apacor.ro

Vrancart demarează un proiect de investiții de peste 17 milioane de lei

Vrancart deține cea mai mare rețea de centre de colectare a deșeurilor de hârtie și carton, precum și cele mai performante facilități de reciclare, fiind unul din principalii producători de hârtie la nivel național. Cu o cifră de afaceri de 57,3 mil EUR înregistrată în anul fiscal 2020, Vrancart este cel mai important furnizor național de hârtie și carton ondulat.

Compania a avut un rezultat net global dublu în primul semestru al anului 2021 – 9,10 milioane lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – 4,23 milioane lei. Societatea a demarat la începutul anului un proiect de investiții ce cuprinde 6 linii noi de afaceri în valoare de 17 milioane de lei, accesând totodată și fonduri de stat în jur de 8,3 milioane de euro.

Acest lucru va permite extinderea liniei de reciclare a deșeurilor, iar Vrancart Recycling (companie deținută de Vrancart, listată la BVB) va putea beneficia de cea mai extinsă rețea de spații de colectare deșeuri din România.

Conform afirmațiilor directorului general Ionel Ciucioi, în care acesta a explicat demersul procesului noilor linii de business, putem observa impactul pe care îl va avea asupra zonelor vizate, astfel, investiția va aduce un număr în plus de personal (164 de angajați), precum și o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

De asemenea, Vrancart Recycling va avea cea mai extinsă rețea de centre în vederea colectării deșeurilor din România (20 de centre localizate în 17 orașe), care în anul precedent a colectat peste 140.000 tone deșeuri reciclabile.

Potrivit datelor publice, compania listată la bursă a înființat și Ecorep Group (organizație ce are ca scop Implementarea Obligațiilor privind Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), aici fiind prezenți și acționarii Dedeman S.R.L., Rom Paper S.R.L., Somplast S.A. și I.A.M.U. S.A.